İstifa Nasıl Edilir? İstifa dilekçe örneği?
İstifa Nasıl Edilir?
İstifa ederken bazen isteyerek, bazende istemeyerek iş yerinizden istifa etme kararı alırsınız, hal böyle olunca bir istifa dilekçesi vermek zorundasınız, aksi halde çalıştığınız firma sizi işten kafanıza göre ayrıldınız diye mahkemeye verip, haklı çıkabilir.
Hal böyle olunca bizde sitemizde sizler için istifa nasıl edilir, istifa dilekcesi nasıl yazılır konusuyla siz değerli okuyucularımıza yardımcı olalım dedik..
İstifa Dilekçesi Nasıl Yazılır?
İstifa edeceğiniz için aşağıdaki örnek size yardımcı olacaktır. Aslında istifa ederken bi hak ve kanuni yönden birşey istemeyeceğinze karşılık verilen bir belgedir.
Yoksa 3 gün işe gitmezseniz zaten işten cıkışınız verilir, fakat bazı durumlarda büyük firmalar veya avukatı olan firmalar size mahkeme açıp dava yolu ile sizden hak idda edip mahkeme yolu ile para kazanabilir. Bu yüzden sizin vereceğiniz istifa çok önemlidir.
İşten İstifa Eden Tazminat Alabilir Mi?
İşten istifa eden bir kişi işten tazminat alabilmesi için istifa dilekçesi vermeden önce iş ile ilgili karşılıklı anlaşmalar yaparak istifa dilekçesine de haklarını aldığını beyan ederek istifa eder ama aşağıdaki istifa dilekçesini haklarını almadan imzalayan bir kişi herhangi bir hak idda edemez çünkü aşağıda istifa dilekçesinde belirtildiği gibi “Söz konusu çalışma sürem içerisinde doğan tüm kanuni ve akdi haklarımı aldım. ” dediği için bu istifa dilekçesini verdikten sonra birşey idda edemez.
İstifa Dilekçesi Örneği
Verilen istifa dilekçesi örneği tüm firmalar da kullanilabilir. Fakat burda önemli olan kendi el yazınız kendi imzanızla boş bir a4 kagıdına yazıp vermenizle başlar.
İstifa Dilekçesi Örneği
(Bu dilekçe ibraname değildir. İşçinin kendi isteği üzerine işyerinden ayrılması için hazırlanmış bir örnektir. İşçinin bu dilekçeyi kendi el yazısı ile yazması ve imzalaması daha uygundur.)
(istifa dilekçesi)
Tarih: …/…/20…
……………………………………………..’ne,
…………………………………………………………………….adresinde bulunan işyerinizde …/…/20… – …/…/20… tarihleri arasında çalışmış bulunmaktayım. Söz konusu çalışma sürem içerisinde doğan tüm kanuni ve akdi haklarımı aldım. İşyerinizden şahsi gerekçelerimle, kendi istek ve rızamla herhangi bir baskı olmadan …/…/20… (İhbar süresi göz önünde bulundurularak tarih yazılması uygundur.) tarihinde ayrılmak istiyorum. Gerekli işlemlerin yapılmasını arz ederim.
Tc.Kimlik No.
Adı ve soyadı
Adresi
İmzası