Güneş kremi sürmenin önemi
Güneş kremi sürmenin önemi
Çoğumuz güneş yanıklarından korunmak için yaz aylarında güneş kremi sürmenin önemini biliyoruz, ancak bu gerçekten yıl boyunca koruyucu bir sağlık önlemi olmalıdır. Cilt tonunuz veya renginiz ne olursa olsun her zaman güneş kremi kullanın. Güneş kreminin tarihi, cildi güneş ışınlarından korumaya yardımcı olmak için pirinç kepeği ve yasemin özlerinin kullanıldığı eski Mısır’a kadar uzanır. Kimyacılar ilk ticari güneş kremini 1936’da icat etti ve o zamandan beri geliştirildi. Modern güneş kremleri su geçirmezdir ve primerler, fondötenler ve kremler gibi birçok kozmetik ve kozmetik üründe bulunurlar.
Güneş kremi sürmenin tüm yıl boyunca günlük bir alışkanlık olmasının beş nedeni
Kış mevsiminde veya güneş ışınlarının parlamadığı günlerde, bulutlu havalarda, tozlu havalarda, bazılarının güneşin zararlı ışınlarının onları engellediğini düşünerek güneş kremi uygulamasını ihmal ettiği, ancak Gerçek bundan farklıdır, çünkü güneş ışınlarının %80’i bulutlara, toza ve diğer hava faktörlerine rağmen cilde ulaşır.Günlük ve sürekli güneş kremi sürmeniz için en önemli nedenler şunlardır:
1- Cildi güneşin ultraviyole ışınlarından korur: Çevre kirliliği nedeniyle ozon tabakasının delinmesi, güneşin zararlı güneş ışınları olarak adlandırılan ultraviyole ışınlarının içeri girme riskini artırır ve her gün güneş kremi sürmek cildi güneşin zararlı ışınlarından sürekli korur. tehlike.
2- Cilt kanserini önleme: Cilt kanseri en yaygın kanser türlerinden biridir ve günlük, düzenli ve sürekli güneş kremi kullanmak, kansere yakalanma riskini yarı yarıya azaltır.
3- Güneş yanığının önlenmesi: Güneş yanığı , örneğin ateş yanıklarından daha az ağrılı değildir.Cilt şiddetli ağrı ile ilişkili kızarıklık ve pul pul dökülmelere maruz kalır ve tıbbi gözetim altında yoğun tedavi gerektirebilir.Öte yandan günlük ve sürekli güneş koruyucu uygulamak ve Güneşe maruz kaldığınız süre boyunca daha fazla sıvı tüketmekle birlikte doğru şekilde bu yanıkları önleyecektir.
4-Kalıcı gençliğin korunması ve cildin erken yaşlanmasının önlenmesi: İnce kırışıklıklar, ultraviyole ışınlarına maruz kalmanın cildi bozan, rengini değiştiren ve kalınlaştıran, sarkmasına ve hızla ortaya çıkan ince kırışıklıkların görünümüne katkıda bulunan komplikasyonlardan biridir. daha derin ve daha büyük hale gelir.
5- Ten renginin korunması: Güneş kremini her gün, tutarlı ve doğru şekilde kullanarak ciltte pigmentasyon, kahverengi lekeler, melazma, çil gibi sorunlar yaşamayacaksınız.
Güneş kremi seçerken iki şeye dikkat etmelisiniz:
1 UVA ve UVB ışınlarına karşı korur mu?
UVA ve UVB
Güneş, Dünya atmosferine nüfuz eden iki dalga boyunda ışık yayar: ultraviyole A ve ultraviyole B. Güneş kremleri UVA ve UVB koruması olarak derecelendirilmiştir. UVA ve UVB korumalı geniş spektrumlu bir güneş koruyucu kullanılması tavsiye edilir.” UV ışınları cilde farklı şekillerde zarar verdiğinden, sizi yalnızca şu veya bu türden koruyan bir güneş koruyucu size tam koruma sağlamayacaktır.
“UVA ışınları daha düşük enerji seviyelerinde daha uzun dalga boylarına sahiptir. Cildin daha derinlerine nüfuz ederek kolajene zarar vererek kırışıklık oluşumuna ve cildin yaşlanmasına neden olur. UVB ışınları daha yüksek enerjili daha kısa dalga boylarıdır. Cildin dış tabakasındaki DNA’ya zarar verirler. cilt.” Cilt ve aşırı maruz kalma, cilt kanseri riskini artırır.”
Cildiniz güneş tarafından her hasar gördüğünde, hücrelerinizde malign tümörlere yol açabilecek mutasyonlara neden olabilir. Bu nedenle UV ışınlarının her iki türünden de korunduğunuzdan emin olmanız çok önemlidir.
2 Güneş koruma faktörü (SPF) nedir?
SPF, güneş koruma faktörü anlamına gelir ve yanındaki sayı, güneş kreminin cildi güneş yanığından ne kadar iyi koruduğunu gösterir. Bu, güneşte ne kadar kalabileceğinizin bir göstergesi değil, aksine pigmentsiz cildin güneş kremi ile kızarmaya başlamasının, güneş kremi olmadan kırmızıya başlamasının ne kadar sürdüğüne kıyasla ne kadar sürdüğünü gösterir. SPF derecesi, ultraviyole ışınlarına (UVB) karşı koruma seviyesini belirtir ve 2 ila 50+ arasında bir ölçekte derecelendirilirken, yıldız derecelendirmesi, 1 ila 5″ ölçeğinde ultraviyole ışınlarından (UVA) korumayı belirtir. Güneşten UV ışınlarından iyi korumaz, bu nedenle 5 yıldız derecelendirmesi bulmak daha iyidir. SPF’ye gelince, 30 artı en iyisidir.
Ancak, yüksek yıldız derecesine sahip düşük SPF’li bir güneş koruyucusunun, aynı yıldız derecesine sahip yüksek bir güneş koruyucu kadar UV koruması sağlamayacağını unutmayın. Bunun nedeni UVA ve UVB koruma oranına bağlı olmasıdır. Daha yüksek bir SPF ürünü seçmek için başka bir neden
Güneş kremi kullanmak için ipuçları
- En iyi sonuç için güneş kremi güneşe çıkmadan yaklaşık 30 dakika önce uygulanmalıdır, böylece cilt onu iyi bir şekilde emebilir ve emebilir.
- Çok hassas bir bölge olduğu için göz çevresine güneş kremi sürerken dikkatli olun.
- Güneş kremi seçerken geniş spektrumlu olması ve dolayısıyla UV-AB ışınlarına karşı koruma sağlaması ve en az SPF 15 güneş koruma faktörü içermesi önerilir.
- Belirli alanlarda yanıkları ve lekeleri önlemek için güneş kremini eşit şekilde uygulayın.
- Çoğu su geçirmez güneş kremi yaklaşık 60 dakika sürer, 60 dakikadan fazla güneşte kalmayı planlıyorsanız ikinci bir kat sürmeli ve buna göre yeniden uygulamaya devam etmelisiniz.
- Su ve kumun yakınında çok dikkatli olun, çünkü bunlar güneşin zararlı ışınlarını yansıtarak güneşte yanma şansınızı artırabilir.