FİNANSAL YÖNETİM NASIL YAPILIR?

FİNANSAL YÖNETİM NASIL YAPILIR?

 

FİNANSAL YÖNETİM NASIL YAPILMALIDIR?

Finansal yönetim bir şirket veya işletmelerin finansal açıdan muhasebe gibi alanları yönetmesine verilen addır. Bu yönetim sistemi finansal gereksinimin planlanması, organize edilmesi gibi durumları kapsayıp bu konuda şirket ve firmalara gerekli desteği veren bir sistemdir. Başarılı iş sistemi için finansal yönetim ilk planda tutulmalıdır.

Finansal yönetim genelde kısa vadede işletmelerin daha fazla kazanması adına düzenlenmiş planlardır. Bu sistemler ile en iyi şekilde plan yapıp şirket veya firmanın finansal açıdan yükselmesini sağlayan bir sistemdir. Genelde bütçe yönetimi ve sermaye artışı ile ilgilenen bu alan çok küçük dokunuşlar yaparak sermaye artışını yükseltebilir.

FİNANSAL YÖNETİM NASIL YAPILIR

FİNANSAL YÖNETİM NASIL YAPILIR

 

FİNANSAL YÖNETİMİN ASIL HEDEFİ NEDİR?

Finansal yönetimin yapılmasının asıl nedeni şirket veya işletmenin değerini en üst seviyeye çıkarmak için uğraşır. Şirket sahibi finansal yönetim yaparken oldukça dikkatli ve temkinli adımlar ile hareket etmelidir. Asıl hedefleri arasında en önemlisi yeterli finansman şirket için sağlanmasıdır. Şirketin optimum seviyede fon kullanımını ile de ilgilenen bir daldır.

Şirketin bulunduğu değerini yükseltmek ise finansal yönetimin en önemli noktasıdır. Şirketin bulunduğu değer her ne kadar yükselirse finansal yönetimin önemi de aynı oranda artış gösterir. Bir diğer önemli konusu ise güvenilir yatırım araçları bulmaktır. Güvenilir yatırım araçları ile şirket daha iyi noktalara gelerek yatırım araçlarını kullanabilir. Şirkete sunulan yatırım seçenekleri arasından en iyisini seçerek şirket değerinin arttırmak ile ilgilidir.

FİNANSAL YÖNETİMİN TEMEL İŞLEVLERİ NELERDİR?

Finansal yönetim ile ilgilenen kişinin en dikkat etmesi gereken konu planlamadır. Kişi planlama yapmadan hiç bir iş yapamaz. Özellikle nakit akışı ve olası durumlarda finansal yönetim oldukça önemli bir konudur. Nakit akışının planlaması konusunda oldukça dikkatli olmanız gerekir.

Şirketin sermaye yönetimi tıpkı nakit akışı kadar önemli bir konudur. Sahip olduğu sermaye oranını korumak ve bu sermaye artışı için planlamalar yapmak finansal yönetimin temel işlevlerinden en önemlisi olarak bilinir. Bir diğer en önemli temel işlev ise risk ve raporlama konularıdır. Şirketin alacağı riskleri doğru şekilde hesaplaması ve raporlama durumunun sürekli güncel tutulması oldukça önemlidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.