Bu işle neden ilgileniyorsunuz? Nasıl cevap vereceğinizi bilmeden asla bir görüşmeye gitmeyin.
Bu işle neden ilgileniyorsunuz? Nasıl cevap vereceğinizi bilmeden asla bir görüşmeye gitmeyin.
“Neden bu işle ilgileniyorsun? Neden bizimle çalışmak istiyorsunuz? Neden bu şirketi seçtiniz?” Bir iş görüşmesinde en önemli sorulardan biri , basit görünebilir ama düşünmeden ve hazırlık yapmadan cevaplamak, işe girme şansınız için bir risk olabilir, evet o kadar önemli!
Bu soruyu cevaplamanın anahtarı, onu “Bu iş beni neden ilgilendiriyor?” haline getirmektir. Bu, yöneticiye “Bu iş için en iyi kişi sensin” diyen bir cevaba dayanmaktadır .
“Bu işle neden ilgileniyorsunuz?” Sorusunun amacı.
“Bu işle neden ilgileniyorsunuz” gibi soruları sormanın amacını ve işe alım yöneticisinin veya görüşmecinin ne aradığını anladıktan sonra, hangi yolu seçeceğinizi bulmaya başlayacaksınız!
Sabit bir cevabın olmadığı doğru – olmamalı – ancak cevapta odaklanmanız gereken temel unsurlar ve koşullar var, böylece görüşmecinin ne istediğini iletebilir ve uygun bir insan olduğunuzdan emin olabilirsiniz. .
Bu soruların amacı
Bir iş görüşmesinde bu tür soruların amacı :
- Bu işi seçmenize ve özgeçmişinizi göndermenize neden olan gerçek nedeni , yani bu iş unvanına neden başvurduğunuzu öğrenin.
- Bu şirkette çalışarak ulaşmak istediğiniz ve arzu ettiğiniz profesyonel, iş ve iş hedeflerini bilin ve anlayın.
- İş bulma şekliniz, bir iş ilanıyla karşılaşıp karşılaşmadığınız veya bunu birinden duymuş olmanız veya bu şirket tarafından sunulan işleri aramanız…
- Şirket, politikası ve çalışma şekli ile ilgili beklentilerinizi ve gerçeklerle uyumlu olup olmadığını bilmek.
- Başvurduğunuz iş hakkında ne kadar bilginiz ve deneyiminiz olduğu ve ilgili görevleri bilip bilmediğiniz ve bunları mümkün olan en iyi şekilde yapıp yapamayacağınız.
- Para kazanmak isteyip istemediğinizi ve finansal yönüyle mi ilgilendiğinizi veya işle ve ekleyeceğiniz deneyimle ve karşılığında ne alacağınızla ilgilenip ilgilenmediğinizi öğrenin.
Öte yandan, yönetici arıyor
Yöneticinin veya İK görevlisinin işle neden ilgilendiğinizi sorarak aradığı şey var ve cevabınıza ve önceki hedeflerinize bakarak aradıkları kişi olup olmadığınızı belirleyecek ve genellikle onlar arıyoruz:
1 – İşin sürekliliği
Görüşmecinin aradığı en önemli şey, bu işte istikrarlı bir insan olmanız ve uzun süre dayanmanızdır.Hiçbir şirket bir çalışana kısa bir süre yatırım yapmak ve sonra başka bir yerde çalışmasına izin vermek istemez. farklı bir alan.
2- İş ve görevleri hakkında bilgi
İlanda yer alan iş unvanını ve yapılması gereken gereklilikleri ve görevleri iyi bir şekilde tekrar okumalı ve bu alanda tecrübeniz varsa mutlaka sizden istenen görevleri anladığınızdan emin olunuz. .
3 – Bu iş için en iyi kişi sensin
Sahip olduğunuz beceriler ve pratik deneyim, geleceğe bakışınız ve bakış açınız, işin devamlılığı ve çalışkanlığı… Bu iş için ne kadar önemli olduğunuzu göstermek önemlidir, işin sizi önemseyen ve ihtiyaç duyan kişi olduğunu göstermelisiniz. ve şirkete çok şey katacağınızı ve varlığınızın çok daha iyi olacağını.
4- Coşku duygularıyla duygusal bağ
Görüşmeyi yapan kişinin ayrıca sizin coşku ruhunuzu hissetmesi ve yaratıcı olmanıza izin verecek kadar tutkunuz olduğunu hissetmesi gerekir, ancak bunu abartmamaya dikkat edin, böylece size karşı dönmez, sadece ılımlı ve yeterli miktarda duygularınızı gösterin. tüm yanıt iş yerindeki profesyonellik çerçevesinin etrafında ve dışında sürüklenmeden.
5- Tecrübe kazanma arzusu
Şu anda sahip olduğunuz deneyimlerin ve iş tutkunuzun yanı sıra, görüşmeci, daha fazla başarıya ulaşarak ve daha önemli hedeflere ulaşarak daha fazla gelişme, öğrenme ve daha fazla deneyim kazanma konusundaki güçlü arzunuzu hissedebilmelidir.
“Bu işle neden ilgileniyorsunuz?” Sorusuna nasıl cevap verilir?
Cevabınızı önceden hazırlamanız ve bu soruya hazırlıklı olmanız gerekiyor, işte size mükemmel ve ayırt edici bir cevabı garanti edecek en önemli şeyler.
1 – Deneyimleri ve becerileri iş ve görevlerle ilişkilendirin
Sahip olduğunuz tüm deneyimler ve beceriler hakkında konuşun, ancak özellikle başvurduğunuz işle doğrudan ilişkisi olanlara, hatta akıllı bir şekilde işe bağlayabileceğiniz iş dışı deneyimlere odaklanın.
2- Binbaşınızın rolünü ve işle ilişkisini açıklayın
Şirketler, bir kişinin deneyim, yetenek, yetenek ve becerileri yönüne daha fazla dikkat etse de… ve aynı zamanda ana dalınızın bu işteki rolünü netleştirip netleştirmesine rağmen, bu nokta özellikle iş bulma şansınızı artırabilir.
3- İş için dürüst ve uygun bir cevap
Cevabınız dürüst olmalı ve bu, yeteneklerinizden, becerilerinizden ve deneyiminizden bahsetmek kadar önemli… Cevabı abartsanız ve olmayan şeylerden bahsetseniz bile, işi alırsanız tüm bunlar ortaya çıkacak ve güvenilirliğini ve profesyonelliğini kaybedersin.
4 – Tekrarlayacağınız önceki kariyer başarıları
İster daha önce çalıştığınız işte, ister eğitiminiz sırasında uyguladığınız projelerde, hatta boş zamanlarınızda gerçekleştirdiğiniz projelerde… Başarılar elde ettiyseniz ve bu başarıları tekrar edebiliyorsanız, lütfen bu nokta olarak açıkça belirtin. lehinize altın bir puan olarak kabul edilecektir.
5- Başvurduğunuz firma hakkında derin bilgi
Kazanmak istediğiniz mesleki amaç ve deneyimlere ek olarak ve diğerleri… Çalışacağınız şirket ve bunun neden size uygun olduğu hakkında iyi bir bilgiye sahip olmalısınız ve bu soruyu cevaplamak için çok önemlidir. : “Neden firmamızı seçtiniz? Ya da neden şirketimizle ilgileniyorsunuz?”
Bu şirket hakkında her şeyi biliyorsanız, arama sürecini atlayabilir ve cevabınızı hazırlamaya başlayabilirsiniz, ancak yeterli bilgiye sahip değilseniz, buna yeterince zaman ayırmalısınız.
Bir şirketi nasıl ararsınız?
- Şirketin web sitesi, kendisi ile ilgili tüm bilgileri, en önemli başarıları, en son aldığınız sertifikaları ve ödülleri kapsadığı için “Bizi tanıyın” veya “Hakkımızda” sayfasına mutlaka göz atın… Ayrıca, Varsa şirketin blogunu kontrol ettiğinizden emin olun.
- İş unvanı hakkında birçok ayrıntı bulabileceğiniz şirketin işe alım sayfasını kontrol edin ve bazı şirketler bilgi ve sorulabilecek en önemli görüşme sorularını sunar.
- Şirketin sosyal medya hesaplarını YouTube , Facebook , Twitter’dan bulun …
- Linked platformu aracılığıyla şirket için çalışan veya daha önce orada çalışmış kişileri bulun , size çok önemli bilgiler vereceklerdir.
6 – Dikkatli olun… ve araştırmaya zaman ayırın
Şirketin en çok ilgilendiği şeylere dokunarak cevabınızın doğru olduğundan emin olun ve bu, şirketi, iş unvanını, yapacağınız görevleri ve diğerlerini aramanız sırasında size daha fazla zaman kazandıracaktır…
7 – Olumlu bir görünüm koruyun
İster kendiniz ve yeteneğiniz ve şirkete ne sağlayacağınız hakkında, isterse mevcut durumu en iyi durumda olmasa bile, şirket için çalışıyorsanız şirket ve geleceği hakkında olumlu bir vizyona sahip olmalısınız.
8 – Ürün ve hizmetleri kendiniz test edin
İşte başarı şansını artıracak gizli anahtar! Bu firmanın sunduğu ürünü ister hizmet olsun, ister akıllı telefon uygulaması, program ya da piyasada bulunan fiziksel bir ürün olsun, bizzat test etmeniz sizin için…
Bu ürünü iyice test edin ve güçlü ve zayıf yönlerini, kusurlarını ve özelliklerini görün, rakiplerine bakın ve cevabınızda bunu belirtin.
9 – Şirketin karşılaştığı sorunlara yönelik öneriler ve çözümler
Firmanın karşılaştığı sorunlar ve hatta test ettiğiniz ürün için çözüm ve önerileriniz varsa tereddüt etmeyin, bu sizin ne kadar profesyonel olduğunuzu ve firma ve sunduğu ürünlerle ilgili sürekli ve doğrudan bilgi birikimine sahip olduğunuzu gösterecektir.
10 – Görüşme sırasında etrafınıza bakın ve fark edin
Hangi cevapları iyi hazırlarsanız ve iyi ezberlerseniz, iş görüşmesinde dikkatli ve dikkatli olmalısınız! Sizinle görüşen kişiye, ofisine, bir bütün olarak şirkete bakın… ve cevabınızı atmosfere uydurmaya çalışın.
Şirket, takım çalışması ve takım çalışması tarzını takip ediyordu ve çok fazla tartışma var… Cevabınızda sakin bir atmosferde yalnız çalışmayı sevdiğinizi söylemenin bir anlamı yok.