Kripto Para Madenciliğinin Batmayan Güneşi Mining Nasıl Yapılır? 

Kripto Para Madenciliğinin Batmayan Güneşi Mining Nasıl Yapılır? 

Kripto Para Madenciliğinin Batmayan Güneşi Mining Nasıl Yapılır?

Ekonomi haberleri arasında her yerde konuşulan Mining, coin ve alt coin konularında seninde bir fikrin olsun istemez misin? Bitmeyen Bitcoin rehberi yazımızda!

Mining, bilgisi olan ve olmayan herkesin en çok konuştuğu kripto para üretme konularının başında gelmektedir. Pandemiden sonra Dünya’nın gündemine oturan enflasyon haberleri, alternatif para kazanma alanı yaratmada ki isteği arttırmıştır.

Bu Kripto paralar ise küresel piyasalardaki makroekonomik kaygılardan dolayı daha çok popülerlik kazanmıştır. Kripto paralar, Blockchain teknolojisi ile şifreleme bilimi olan kriptografi kullanılarak üretilen sanal varlıklara verilen bir isimdir.

 Piyasayı Kavuran Modern İşçilik: Kripto Para Madenciliği Nasıl Yapılır?

Kripto para madenciliği 2022 yılı ekonomi haberleri arasında en çok aranılan konu olmayı başarmıştır. Bu madenciliğin en basit anlamıyla nasıl yapıldığı ise içerisinde saklıdır. Kripto para birimlerini Cpu, Gpu ve Asic gibi karmaşık bilgisayar bileşenleriyle birlikte işlem yapılmasına Mining diğer bir tabirle Kripto Para Madenciliği denilmektedir. Peki tüm bu işlemler nerede ve nasıl yapılıyor? Sanal cüzdanınızı ağzına kadar açıp yazımızı okumaya devam edin!

Kripto paralar üretmek için ekran kartı, hard disk ve işlemci gibi teknik donanımlara sahip olmanız gerekirken bu tipler işler için genellikle Cpu, Gpu, Fpga ve Asic gibi işlemciler tercih edilmektedir. Hangi işlemci ile en iyi performansı alacağınıza karar veremiyorsanız buradan yazımızı inceleyebilirsiniz.

Bu paraların üretiminde yukarıdaki yazımızda ele aldığımız en yüksek işlem hızı olan cihazlar kullanılmaktadır. Bu şekilde işlemlerinizin daha kısa sürede tamamlanması sağlıyor ve mining yapma işlemlerinizi de kısaltmış oluyorsunuz.

Kripto para üretiminde diğer ihtiyaç duyulan araç ise bir sanal cüzdan oluşturmaktır. İçerisini doldurmak için açtığımız bu cüzdanda belirli bir miktar kripto para bulundurmamız gerekmektedir. Böylece işlemci mining dediğimiz kazım işlemini başlatacaktır ve işlemlerde genellikle Proof of Work veya Cpu tercih ederesek Proof of Stake (Hisse Kanıtı) sistemi kullanılmaktadır.

Mining İşlemlerinde Hangi İşlemci Ne Yapar?

Mining yapmaya karar verdiğimizi ve elimizde Uygulamaya Özel Engtre Devre olarak bilinen Asic olduğunu varsayıyoruz. Oldukça popüler olan bu üst düzey kazım yöntemi bloklar üzerine entegre edilen matematiksel prolemleri daha kısa sürede çözerek üretim aşamasını tamamlamaktadır.

Bu aşamada Asic madenciliği tarafından üretim kapasitesi karşılanmaktadır; üretilen Bitcoin ve Litecoin ise Proof of Work yöntemiyle işlenmektedir.

Grafik İşlemci Birimi yani Gpu olarak kısaltılan mining yönteminde ise ekran kartlarına ihtiyaç çok fazladır ve bu işlemler yüksek hıza sahip ekran kartları ile yapılmaktadır. Kullanıcıların çok fazla yüksek performanslı ekran kartı toplaması nedeniyle ekran kartı satışları azalsa da bu amaç için kullanıma uygun ekran kartının üretileceği de güncel haberler arasındadır.

Kripto paralar üretmek için diğer tercih edilen yöntem Bulut Madenciliğidir ve genellikle teknik donanım bilgisi çok fazla olmayan ve zamanı kısıtlı olan kişiler tarafından kullanılır. Bu madenciliği yapmak isteyen kullacılar, baz şirketler tarafından satışa sunulan işlemci gücünü kiralama yolunu tercih etmektedir. Böylece belirli oranda bir komisyon ücreti ödeyerek kripto para üretimi yapmaktadırlar. Şirketler 12 ay süreli kontratlar ile hem kendisini hemde kullanıcıyı güvenli bir ticarete ortak yapmaktadır ve bu yönüyle de sıklıkla tercih edilme sebebidir.

Kripto Paralar İki Tarafı Yanan Mum Haline Mi Geldi?

Kripto paralar düşüyor mu

Coin madencileri tarafından üretilen bu kripto paraların altını Bitcoin, Mart ayının sonlarına doğru 48 bin doların üzerine çıkarak tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı. Ancak 5-26 Nisan arasında 37 bin 702 dolara kadar gerilemiş ve ortalama %15’lik bir değer kaybı yaşamıştır.

Bitcoin’in ardından en yüksek hacimli kripto para olan Ethereum ise Nisan ayında 2 bin 800 dolardan işlem görmektedir ve bu oranlarda yatırımcılarına toplam da %13.88’lik bir değer kaybı yaşatmıştır. WhaleStat’s gibi kripto para analizi yapan dünyaca güvenilir analizciler, Ethereum balinalarının satışa geçtiğini ve yatırımcılar için bunun fırsat olabileceği vurgulanıyor.

Mining ile ilgili temel bilgileri ve detayları sizlerle paylaştık. Ekonomist olmayan kimse kalmayacak, Kripto paralarla ilgili daha fazla bilgi almak için buradan diğer yazımızı da okuyabilirsiniz!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.